Προορισμοί

Η Κρήτη (με έκταση 8261 Km2 και ακτογραμμή 1050 Km) είναι το μεγαλύτερο Ελληνικό νησί και πέμπτο σε έκταση νησί της Μεσογείου, ξακουστή για την ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας της. Διαιρείται σε τέσσερις νομούς (Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου) και ο συνολικός πληθυσμός της δεν ξεπερνά τους 600.000 κατοίκους. Η Κρήτη, σταυροδρόμι πολιτισμών, βρίσκεται σε ιδιαίτερα σημαντική γεωγραφική και στρατηγική θέση ανάμεσα σε τρεις Ηπείρους: Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Τα Χανιά, η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Κρήτης, βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κρήτης ανάμεσα στις ακτές του Κρητικού Πελάγους και τις υπώρειες των Λευκών Ορέων. Λόγω της ευνοϊκής γεωγραφικής της θέσης, η πόλη κατοικήθηκε από τη νεολιθική περίοδο αλλά αναπτύχθηκε σημαντικά κατά τους αιώνες του Μινωϊκού Πολιτισμού (2800-1150 πΧ). To KYDON rent a car βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Η πόλη ονομάστηκε «Βενετία της Ανατολής» κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας. Οι επιδράσεις και τα ίχνη των πολιτισμών που δέχτηκαν τα Χανιά είναι σήμερα έντονα αποτυπωμένες στην αρχιτεκτονική των κτιρίων (Βυζαντινή, Ενετική, Οθωμανική και Νεοκλασική). Τα στενά σοκάκια της παλαιάς πόλης, με τα καλοδιατηρημένα παραδοσιακά σπίτια διαφόρων εποχών, τις ταβέρνες και τα τουριστικά μαγαζιά, οδηγούν στο μοναδικής ομορφιάς Ενετικό Λιμάνι. Καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου τα Χανιά έχουν έντονη πολιτιστική παρουσία με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ενώ για τους φίλους της άθλησης διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις για τένις, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, καθώς επίσης και κολυμβητήριο δίπλα στη θάλασσα.

Καλώς ήλθατε στο Νομό Χανίων! Δείτε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες προτεινόμενες διαδρομές από το Kydon rent a car. Αναζητήστε τα καλύτερα μέρη και ανακαλύψτε τη χαρά του ταξιδιού!


Πληροφορίες πρόσβασης

Ακτοπλοϊκώς:
Καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά για Χανιά (και το αντίστροφο) με διάρκεια 8 ωρών.
Από Πειραιά για Χανιά με ενδιάμεσους σταθμούς
Γύθειο – Κύθηρα – Κίσαμος (1 φορά την εβδομάδα)

Αεροπορικώς:
Δρομολόγια Εσωτερικού
Δρομολόγια Εξωτερικού
Από Αθήνα: Καθημερινές πτήσεις
Από Θεσσαλονίκη: Αρκετές πτήσεις/εβδομάδα

Αστυνομία: 100
Οδική Βοήθεια Express Service: 1154

Καλώς ήλθατε στο Νομό Ρεθύμνου! Δείτε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες προτεινόμενες διαδρομές από το Kydon rent a car. Αναζητήστε τα καλύτερα μέρη και ανακαλύψτε τη χαρά του ταξιδιού!

Πληροφορίες πρόσβασης

Αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς μέσω Χανίων

Αστυνομία: 100
Οδική Βοήθεια Express Service: 1154

Καλώς ήλθατε στο Νομό Ηρακλείου! Δείτε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες προτεινόμενες διαδρομές από το Kydon rent a car. Αναζητήστε τα καλύτερα μέρη και ανακαλύψτε τη χαρά του ταξιδιού!

Οδηγίες πρόσβασης
Ακτοπλοϊκώς
Καθημερινές αναχωρήσεις από/προς Πειραιά (9 ώρες)

Αεροπορικώς
Απευθείας πτήσεις εξωτερικού
Πτήσεις εσωτερικού από Αθήνα, Σαντορίνη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη

Αστυνομία: 100
Οδική Βοήθεια Express Service: 1154

Καλώς ήλθατε στο Νομό Λασιθίου! Δείτε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες προτεινόμενες διαδρομές από το Kydon rent a car. Αναζητήστε τα καλύτερα μέρη και ανακαλύψτε τη χαρά του ταξιδιού!

Οδηγίες Πρόσβασης
Ακτοπλοϊκώς:
Υπάρχει γραμμή που εξυπηρετεί όλο το χρόνο τις πόλεις Ηράκλειο-Άγιος Νικόλαος-Σητεία και τις συνδέει με τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες

Αστυνομία: 100
Οδική Βοήθεια Express Service: 1154

.

Back to top